logo

Cat / Esp / Eng

Cinema recuperat: Projeccions de Cinema 9,5mm


Amb la col·laboració de:


SESSIÓ DE CINEMA CÒMIC ACOMPANYADA DE MÚSICA EN DIRECTE PEL PIANISTA PAUL PERERA.

Charles Pathé, que s’havia proposat portar el cinema a la llar, creà el 1922 un tipus de pel·lícula de nou format - el 9,5 mm -, econòmic i rendible, que es projectava amb un aparell de tal simplicitat que podia ser posat a l’abast de tothom: el cèlebre Pathé Baby. Arrossegat a mà, s’aturava durant la lectura del títols, perllongant la duració de la projecció.

Una vegada es disposava de l’aparell, calia proveir-se de pel·lícules, cosa que va comportar un important negoci de tiratge de còpies en 9,5 mm, per al l’ús a la llar, de les pel·lícules rodades en 35 mm que es veien als cinemes. Normalment, eren pel·lícules curtes, però també hi hagueren pel·lícules de llargmetratge que estaven compostes de vàries bobines. Els temes preferits sens dubte eren els còmics. L’slapstick nordamericà ocupà una part molt important de les vendes. També les pel·lícules d’aventures, dividides en ‘parts’, agradaven els usuaris. Tot aquest cinema, feia la delícia de molts aficionats i era un entreteniment per a les famílies que el tenien a la seva pròpia llar.

Avui, tornarem a veure aquestes pel·lícules que encara continuen divertint-nos, amb projecció en format original i acompanyament al piano pel mestre Sergi Sirvent.

MOSTRA DE CINEMA EN FORMAT 9,5 MM

Sessió de cinema dedicada a la projecció de films aportats pels cineastes participants a la Mostra no competitiva, rodats en format 9,5mm i projectats amb aparells originals. Els realitzadors dels països que ens acompanyen ens donaran l’oportunitat de gaudir de les seves noves realitzacions.


Data projecció: 27 d'abril 2018
Lloc: Sala Mozart (1r pis)
Horari: 17:00 h.
Accés lliure